Tipus de fusta i per què s’utilitzen en construcció

Tipus de fusta i per què s’utilitzen en construcció

A Pallars Fustes som experts en tota mena d’arquitectura de fusta, ja que, coneixem les propietats de la fusta i seleccionem la perfecta per a cada projecte d’arquitectura tenint en compte l’ús final que se li donarà a aquest material. La clau per a una bona estructura de fusta està en la selecció d’aquesta i seguir les cures i indicacions convenients per a cada tipus de fusta. En aquest blog us explicarem qualitats i informació rellevant sobre els diferents tipus de fusta i perquè s’utilitzen en la construcció.

Construcció amb fusta

La construcció amb fusta és una pràctica que ha existit durant segles en diverses cultures al voltant del món. La fusta és un material de construcció versàtil i sostenible que s’utilitza en una àmplia varietat de projectes, des d’estructures residencials fins a edificacions comercials, obres simples i obres complexes de gran envergadura. A Pallars fustos som la tercera generació de professionals en el món dels projectes i construccions amb fusta. Seguim un procés rigorós en totes les nostres construccions. Una vegada tenim tota la solució llista i fabricada entren a formar part del procés de construcció, els nostres especialistes propis en muntatge. Disposem dels millors tècnics en el sector d’arquitectura de fusta per a donar la millor solució i maximitzar els avantatges de la teva estructura de fusta. Descobreix en aquest blog quins tipus s’utilitzen en cada construcció amb fusta i per què.

Fusta de Roure

La fusta de roure s’utilitza especialment per les seves conegudes propietats com la resistència i la duresa. Aquest tipus de fusta és una de les més destacades en la indústria d’arquitectura amb fusta. Les seves característiques han fet que la fusta de roure sigui una de les més destacades i al llarg dels anys, de les més utilitzades en la construcció amb fusta. Aquesta no només és coneguda per la seva resistencia sinò que també, és una fusta molt demandada per la seva estètica, fortalesa i adaptabilitat. La fusta de roure també és una de les més sostenibles i ecològiques per la construcció d’instal·lacions i edificacions ja que aquesta, amb la seva adaptabilitat, permet adaptar-se a qualsevol estil i d’una forma elegant. Els seus usos van des de la construcció de sòls i esglaons, fins a marcs de portes i finestres.

Fusta d’Avet

En el món de la construcció amb fusta i el disseny, hem de tenir en compte els diferents tipus d’aquest material i els més estètics ja que la fusta és un dels materials més nobles en l’arquitectura. Concretament, la fusta d’avet es caracteritza per la seva lleugeresa, resistència i facilitat per treballar amb ella. Es tracta d’un tipus de fusta a considerar quan parlem d’estils i dissenys ben cuidats i en la cerca de l’elegància. La fibra de la fusta d’avet sol ser d’un color més aviat clar, encara que pot contenir tonalitats vermelloses depenent de la procedència d’aquesta. Es considera una fusta lleugera i tova pel que requereix una sèrie de cures i tractaments addicionals si parlem d’elements de construcció amb fusta més aviat agressius. Els seus usos en la construcció amb fusta solen ser per a estructures de sostres, marcs, encofrats i de carpinteria general. 

Fusta d’Ipé

L’Ipé és una fusta dura i densa originaria d’Amèrica del Sud. És coneguda per la seva resistència, durabilitat i el seu característic color. Degut a la seva durabilitat i resistència als medis exteriors, l’Ipé s’utilitza comunament en construccions amb fusta en exteriors. Algunes de les seves propietats són la resistència a la descomposició, als insectes i a la putrefacció. Té una alta resistència i adaptabilitat a condicions climàtiques adverses. Alguns dels seus usos inclouen la construcció de terrasses, cobertes, revestiments de façanes, mobles d’exterior i passarel·les. En el sector de l’arquitectura amb fusta, l’Ipé generalment requereix poc manteniment, i la seva aparença es pot mantenir amb neteges ocasionals i aplicacions de segelladors per conservar el seu color i resistència. A Pallars Fustes fem una curosa selecció de fustes destacant les fustes de proximitat com l’Ipé, entre altres.

Bambú

El bambú és el material ecològic ideal en la construcció amb fusta i arquitectura amb fusta sostenible. La fusta de bambú és un dels materials de més ràpid creixement a nivell mundial. També es caracteritza per la seva lleugeresa, elasticitat i resistència. El bambú es pot utilitzar en la construcció amb fusta d’edificis, cases, ponts, estructures, elements decoratius… El bambú com a material sostenible, absorbeix el diòxid de carboni, això és perfecte per combatre les condicions ambientals i el canvi climàtic. Els seus usos en la construcció amb fusta varien depenent de la secció del material que es selecciona. La seva part superior és perfecte per construir llistons estructurals en cobertes, el tronc és convenient per la construcció de cobertes, hivernacles, pilars, columnes… D’altra banda, la part inferior del tronc és perfecte per construir tanques, mentre que l’arrel s’utilitza per crear escultures i mobles d’arquitectura amb fusta.

En la construcció amb fusta, és essencial considerar no només les propietats físiques de la fusta, sinò que també el seu origen, la seva sostenibilitat i adaptabilitat a condicions climàtiques específiques. Cada tipus de fusta ofereix oportunitats úniques per crear estructures duradores i estèticament atractives. A Pallars Fustes, ens comprometem a seleccionar acuradament les fustes més adients per cada projecte, assegurant així la qualitat i sostenibilitat en cada construcció amb fusta.

Descobreix més sobre les nostres solucions en arquitectura amb fusta i construcció a la nostra web!

Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.