La fusta com aïllant

La fusta com aïllant

En l’antiguitat la fusta va ser el principal material de construcció durant milers d’anys, al costat de la tova, va permetre desenvolupar les primeres civilitzacions. El seu ús ha anat adaptant-se a les noves necessitats de la societat, millorant les seves tècniques de construcció i estudiant en profunditat per a explotar així al màxim els seus múltiples beneficis.

Amb l’evolució de la construcció la fusta va passar a un segon pla, però coneixent, cada vegada més els seus beneficis, torna a tenir una importància considerable en les noves construccions i obres.

Una dels seus principals característiques és el seu element aïllant. T’expliquem tot el que pot aportar-te aquest benefici.

Com a aïllant tèrmic:

La fusta té més capacitat com a aïllant tèrmic del que pensem. Encara que varia segons l’espècie, com a mitjana és 15 vegades superior a un mur de formigó. Sobre una paret, un fris de 20 mm aïlla com un mur de formigó de 300 mm.

Segons un estudi realitzat per l’Institut de Biomecànica de València (IBV), els espais amb fusta eviten pèrdues brusques de calor quan, per exemple, es trepitja el sòl amb els peus descalços. Aquesta característica es relaciona, a més, amb l’eficiència energètica dels edificis, ja que redueix la necessitat d’escalfar o refredar els ambients.

Wooden model of a house under a glass cover on a white background.

Com a aïllant de sorolls de l’exterior:

La fusta també té propietats acústiques. Aconsegueix aïllar de sorolls de l’exterior, condiciona i absorbeix ones sonores evitant reverberació. L’exemple més clar és la fusta utilitzada en parets i sostres d’auditoris i palaus de música.

Segons l’estudi de l’IBV, els espais interiors amb fusta generen un temps de reverberació menor que el que es produeix en un espai sense fusta. Això significa que hi ha menys sorolls i ressons, la qual cosa millora la intel·ligibilitat. Al no ressonar les paraules, la dicció és més clara, per la qual cosa s’aconsella la instal·lació de fusta en espais com a aules, salons o sales de reunió.

És per aquests motius, entre altres, que la fusta és el material idoni si el que vols és crear un espai confortable, càlid a l’hivern i més fresc a l’estiu. Amb una acústica perfecta que, a més, aïlla dels sorolls exteriors.

Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.