Els tipus de fusta

Els tipus de fusta

El disseny d’interior del nostre habitatge, és una manera d’expressar la nostra personalitat. És per això que l’elecció del material amb el qual condicionarem el nostre espai és de gran importància. Fer-ho amb fusta significa utilitzar un dels materials més antics, bells i resistents. Hi ha molts tipus de fusta, en funció de l’arbre i els tractaments i processos que rep.

Per a conèixer i classificar els tipus de fusta, primer podem subdividir-los en dues grans categories: fustes toves i fustes dures. A més d’aquesta distinció, hi ha moltes altres peculiaritats i matisos que concerneixen cada tipus de fusta. Per tant, haurem de triar entre el color de la fusta, els nusos i les venes, sempre fent referència a les nostres pròpies necessitats, al nostre gust i al tipus de mobles o espai que volem crear.

Des de Pallars Fustes t’expliquem els principals tipus de fusta i algunes de les seves característiques:

AVET

És un dels tipus de fusta més comuns en tota Europa Central. És una fusta clara, blanca-groguenca i fàcil de treballar. S’utilitza per a fabricar mobles, instruments musicals, portes i finestres, és molt comuna perquè té una gran resistència a la humitat.

PI

És molt fàcil treballar amb la fusta de pi, ja que és una varietat suau. És un dels tipus de fusta més econòmics i fetes servir en la construcció. Avui dia, el “pi” és un terme genèric per a molts tipus de fusta tova de tons clars i que adquireixen un característic color mel quan se segella. Té una textura uniforme i és fàcil de treballar.

CEDRE

El cedre té un color vermellós, aquest tipus de fusta és relativament suau, té un gra recte i una olor lleugerament aromàtica. El cedre vermell occidental s’usa principalment per a fer mobles d’exterior, ja que pot utilitzar-se en ambients humits sense descompondre’s. A més, té un preu moderat i és bastant robust, per la qual cosa és excel·lent per a mobles de jardí.

AURÓ
Una fusta molt estesa a tot el món, amb un color molt clar, que pot anar des del blanc fins al groguenc i el rosat. Aquest tipus de fusta té una duresa mitjana i, certament, no té una durada molt llarga, però es fa servir tant en la construcció com en la fabricació d’instruments musicals i mobles. No obstant això, no es troba entre els tipus de fusta més valuosos del mercat.

FAIG

Un tipus de fusta que s’estén per tota Europa i, per tant, també és comuna a Espanya. Té un color vermellós, i com més vell és, més fosc es torna. Aquesta fusta és bastant dura i fàcil de treballar i s’usa per a fer instruments musicals, però també per a mobles de tota mena. La seva resistència és bastant bona.

FREIXE

De color marró clar, el freixe és molt resistent als cops i a la flexió. Per aquest motiu, és adequat per a realitzar estructures de suport. Caracteritzat per les seves fibres rectes i nusos d’ull de perdiu, aquest tipus de fusta es fa servir sovint per a portes interiors.

NOGUERA

Amb les característiques venes i el seu color és més aviat fosc , tendeix a ser morat i s’usa per a fer mobles, però també per a sòls i parets. La noguera té algunes característiques molt interessants: és dura i molt resistent, resisteix l’esquerdament i els cops i és molt compacte per la qual cosa és adequada per a qualsevol ús. Avui dia s’utilitza molt per a revestiments de luxe: mobles, armaris, portes, adorns i elements tornejats.

CIRERER

El seu color és vermell brillant i no per casualitat, s’utilitza per a la fabricació de mobles de luxe o treballs d’alta qualitat. El cirerer és un tipus de fusta bastant cara i de durada mitjana, però certament no pot passar desapercebuda. Actualment, és àmpliament utilitzada en la producció de mobles, cadires i revestiments.

ROURE

Disponible en dues varietats: vermell i blanc. El roure és un tipus de fusta molt comuna també a Espanya i una de les fustes més resistents que es poden trobar. Difícil de treballar a causa de la seva duresa, el roure és bastant car però molt bonic i amb un gran impacte estètic. S’utilitza per a la fabricació de sòls i revestiment de parets, però també en mobles de luxe.

CAOBA

Una de les grans fustes de mobles és la caoba, té un to que varia de marró vermellós a vermell fosc. La caoba és una fusta tropical, fosca, intensa, de color vermellós. És una fusta resistent amb la qual és fàcil treballar. Actualment, s’utilitza únicament per a usos decoratius, mobles i elements interiors com a portes.

TECA

Té un color groc mel uniforme amb una lleugera veta. En la llum, s’enfosqueix lleugerament, assumint un to marró profund, bell i molt benvolgut. Té característiques físiques excepcionals: és resistent a la putrefacció, és resistent als insectes i és fàcil de treballar amb un acabat naturalment suau. En ser resistent també a cops i flexions, és perfecte per a mobles però, sobretot, per a estructures de càrrega.

Wooden,Texture,Furniture,Material,Samples,For,Interior,Design.,Designer,Working
Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.