És la fusta laminada el material de construcció del futur?

La fusta laminada

És la fusta laminada el material de construcció del futur?

El sector de la construcció suposa un impacte negatiu en el medi ambient i en la petjada de carboni ja que la gran majoria de materials que es fan servir produeixen emissions de carboni.

Actualment s’estan començant a fomentar materials més sostenibles com la fusta que, gràcies a les noves tecnologies, tenen la capacitat de substituir altres materials. Avui parlarem de la fusta laminada, un dels possibles materials de construcció del futur.

Què és la fusta laminada?

La fusta laminada és un producte de fusta estructural format per diferents capes de fusta. Doncs consisteix en la unió de taules de fusta a través dels diferents extrems i les cares; s’uneixen les fibres d’aquestes parts a la mateixa direcció i s’aconsegueix fabricar un únic element de fusta que funciona com una unitat estructural de forma longitudinal.

Per produir la fusta laminada el primer pas és classificar i trossejar fusta seca, seguidament, amb els diferents trossos es fan les peces de diferents longituds segons l’estructura que es vol construir.

Per a l’adherència de les diferents làmines de fusta, cal que s’uneixin de manera que els anells de creixement, és a dir, el relleu que es forma a cada làmina de fusta, sigui contraposat a l’anterior. D’aquesta manera, la fusta laminada serà resistent i estable.

Ús de la fusta laminada:

La fusta laminada s’acostuma a fer servir per a grans i àmplies estructures ja que la seva lleugeresa aporta grans beneficis. Per exemple, en poliesportius, teatres, auditoris, etc.

D’altra banda, és un material més econòmic que altres i és per això que també s’utilitza en edificacions i habitatges.

Aquest material ofereix una gran flexibilitat que permet fer creacions arquitectòniques sense límits de formes i resistents. A més, actua com a aïllant tant tèrmic, com acústic i elèctric, aconseguint aconseguir espais confortables.

Per exemple, es pot fer servir tant en estructures interiors com exteriors de grans dimensions, com per a la fabricació de mobles habituals (taules, portes, escales etc.). D’altra banda, és una fusta perfecta per a la construcció de bigues estructurals gràcies a la seva resistència i versatilitat.

Avantatges de la fusta laminada:

  • És un material lleuger i flexible.
  • Ofereix una gran versatilitat, possibilita la realització de dissenys de diferents estructures, corbes, longituds i es pot adaptar fàcilment.
  • És un material sostenible.
  • Té molta resistència tot i que les peces tenen un pes molt lleuger.
  • El procés de fabricació permet adaptar la fusta laminada a cada tipus de construcció.
  • Facilitat en el muntatge.

Inconvenients de la fusta laminada:

  • Requereix coneixements específics i professionals per a la fabricació.
  • Pot ser que tingui un cost superior que la fusta.
  • És un material que es pot fer malbé, en altres paraules, cal treballar bé aquesta fusta.

A Pallars Fustes coneixem al detall el nostre material, per això els nostres projectes no només estan al gust estètic que ens demana cada client, sinó que oferim els millors materials. En cas de tenir algun dubte o consulta, et pots posar en contacte amb nosaltres, som especialistes en arquitectura amb fusta.

Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.