Els millors tipus de taulers de fusta sobre els quals treballar

Des de Pallars Fustes treballem diferents tipus de tauler segons la seva funcionalitat, la gamma més professional, serien els taulers de 3 capes, tricapa, els taulers de fusta contraxapada, els de cartró fusta, QSB – els taulers estructural orientat, els taulers DWD, els tauler estructural orientat a OSB i els taulers de HPL, encara que alguns dels més comuns són:

TAULER TRICAPA

Els taulers tricapa són productes “naturals i vius”, semi elaborats de fusta d’avet massissa, aptes per a revestiments revestiments de parets, sostres i cobertes; augmentant en la construcció de prefabricats i naus industrials. Usat com a revestiment exterior, el tauler tricapa confereix a les façanes un elevador valor estètic i li aporta gran personalitat, ja que segons a el tractament superficial a què són sotmesos, ofereix una gran llibertat creativa, facilitat de transformació i durada en el temps; a més de subratllar la sensibilitat mediambiental. Els nostres taulers es produeixen segons normes UNE-EN 13986, UNE-EN 13353 i UNE-EN 13.017-1.

TAULER OSB

Aquest tauler es fabrica de capes d’encenalls orientats perpendicularment a la capa anterior, de tal manera d’constituir un material amb un comportament homogeni davant les dilatacions o els esforços en diferents direccions. És resistent a la deformació i és compatible amb qualsevol material decoratiu i de revestiment. Aquest material és molt utilitzat en la construcció per la seva resistència estructural però és normalment cobert per algun tipus de revestiment.

FUSTA CONTRAPLACADA

La fusta contraxapada és probablement el material de tauler fabricat més àmpliament disponible. Es fa unint diverses xapes primes de fusta tova o dura, o una combinació de cadascuna. Sempre hi ha un nombre imparell de caretes i la direcció de l’gra corre alternativament per donar resistència a l’material; com més xapes es fan servir, més fort és la fusta contraxapada. Tant el tipus de cola com les caretes determinen la idoneïtat d’una làmina per a una aplicació particular. La qualitat de l’acabat de la fusta contraxapada varia enormement, alguns tenen grans atractius mentre que altres poden tenir una gran quantitat de nusos.
La fusta Tauler d’alta qualitat visual, afavoreix l’ús en revestiments decoratius. Producte de fàcil manipulació per la seva excel·lent relació pes-volum.
El contraxapat és un tipus de producte derivat de la fusta que consisteix en un tauler format per fines xapes de pi radiata, enganxades unes sobre les altres amb les fibres situades alternativament de manera transversal. Gràcies a aquesta forma d’alternar la direcció de les fibres, el tauler resultant alta resistència contra la humitat, afavorint el seu ús en ambients interiors contraxapada de grau exterior (WBP – Water and Boïl Proof) està feta especialment amb un adhesiu resistent a l’aigua per suportar una certa quantitat d’humitat i es pot usar per a construccions a l’aire lliure, coberts, etc. i de vegades es fa servir com a material de revestiment, particularment per inserir Panells sota finestres. WBP requereix protecció addicional (pintura o vernís) per protegir el revestiment exterior.
La fusta contraxapada interna és d’una qualitat similar a la qualitat Exterior però no utilitza adhesiu resistent a l’aigua. Es pot utilitzar per panells de paret, pisos i mobles.
Shuttering Ply s’utilitza en la indústria de la construcció per fer caixes d’encofrat per contenir formigó mentre s’apaga. Tot i que la resistència a l’aigua fins a cert punt, els costats d’aquest material no estan acabats amb una xapa i generalment no és adequat per al seu ús on es requereix un acabat de qualitat.
Marina Plywood està fet amb adhesiu resistent a l’aigua perquè pugui submergir-se en l’aigua, les carilles no duraran per sempre sota l’aigua, de manera que el material encara ha d’acabar amb pintura o vernís.

La fusta contraxapada normalment està disponible en 2440 x 1220 fulls (o subdivisions) i en gruixos de 3 a 35 mm.

Acabats
La fusta contraxapada que se subministra amb una xapa pot envernissar o pintar-se, però per obtenir una superfície realment llisa necessitarà una bona preparació, ja que la majoria de les contraxapades no són tan llises com la fusta raspallada.

Les fulles també estan disponibles amb cares preimpreses, com panells simulats.

COMPACTE REVESTIMENT

El tauler compacte és un laminat d’alta pressió format amb diverses capes de paper kraft premsades a altes temperatures formant un laminat molt resistent des dels 2 mm fins als 20 mm de gruix. Tauler resistent a la humitat i als l’impacte, idoni a l’tenir dues cares decoratives (diversos dissenys), per a cabines sanitàries, guixetes gimnasos, piscines, exteriors etc.
S’han establert durant dècades com un material resistent per al treball interior d’alta resistència, com el revestiment de la paret.
Els principals avantatges de la placa Max Compact són les següents: resistència a l’ratllat; fàcil de netejar; resistència als dissolvents, àcids i bases; resistència a la calor; innocu; ràpid muntatge; resistència a l’impacte; resistència als agents externs.

SUPERPAN TECH

Tauler estructural per entreplantes, fabricat de fusta tècnica mitjançant un procés de premsat en continuo.De composició única que el diferencia de la resta de taulers existents al mercat i li confereix propietats físiques i mecàniques superiors.
Superpan Tech P6 és un tauler compost per cares de fibres de fusta i interior de partícules de fusta aglomerades d’altes prestacions per a ús estructural.
Propietats físiques:
 • Classificació P6: tauler d’altes prestacions per a ús estructural interior en ambient sec.
 • Classificació P5: ús estructural interior en ambient humit.
 • Alta resistència mecànica.
Colocació:
Es recomana col·locar els taulers encadellats transversalment respecte a les biguetes, amb els seus costats menors recolzats sobre una bigueta o un altre suport de cant.
Es recomana que els taulers de cants rectes siguin recolzats de forma contínua en els seus quatre costats, quedant recolzats seus costats menors sobre les biguetes i la gent gran en els travessers o tapajunts.
Tots els cants de l’perímetre de l’tauler o els obtinguts per tall han de donar suport sobre les biguetes o els travessers.
Es recomana que les juntes de el costat menor dels taulers es col·loquin alternades qualsevol que sigui el tipus de cant.

FAÇANES VENTILADES
VIROC FAÇANES

Viroc és un panell de fusta i ciment. Un material compòsit, format per una barreja de partícules de fusta i ciment comprimit i sec.
Combina la flexibilitat de la fusta amb la resistència i durabilitat de el ciment, el que permet una àmplia gamma d’aplicacions, tant en interiors com exteriors.
La seva aparença no és homogènia, el que constitueix una característica natural de l’producte.
Pot calibrar / polir (per a aplicacions que exigeixen menors toleràncies). Un cop calibrat, presenta partícules de fusta visibles a la superfície de el panell.
Característiques:
 • Resistent i flexible com la fusta.
 • Rígid i durable com el ciment.
 • Alta resistència a l’impacte, a el foc, a la humitat, a les variacions tèrmiques, als fongs …
 • Alt poder d’aïllament acústic.
 • VIROC® és un panell versàtil, funcional i estètic.
 • Respon als elevats patrons d’ecoeficiència i d’eficiència energètica.

NEWTECHWOOD
REVESTIMENT DE PARET

El revestiment per paret NewTechWood és la solució definitiva per a les parets exteriors, ja que combina la resistència i longevitat d’un compost plàstic de fusta recobert amb un disseny d’enginyeria.
 • Llarga durada i baix manteniment. Aquest revestiment de paret dóna color, textura i una immillorable resistència a taques i raigs UV.
 • Producte ecològic. Fabricat amb un 95% de materials reciclats. Redueix la petjada de carboni mitjançant la reducció de deixalles, la conservació de l’energia i la utilització d’un procés òptim.
 • Clip de revestiment únic. Aquest clip permet la circulació d’aire entre el revestiment i la paret, mantenint l’interior sec i aïllat d’l’aigua exterior. Permet la dilatació i contracció de les lames i a el mateix temps, gràcies a l’opció de cargolat, es poden fer servir com un clip de bloqueig per controlar la direcció de el moviment.
Per a més informació truca’ns al 872 029 065
o escriu-nos a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.