L’art de treballar grans bigues de fusta de més de 25 metres, no està a l’abast de tothom

Treballar la fusta semper ha estat un art reservat per als més hàbils. Però quan es tracta de treballar bigues de fusta de 26 m de llarg per 2,5 meters d’ample, amb el cantell inferior corbat, per a cobrir una superfície de 1200m2. Estem parlant d’una construcció que està a l’abast de muda pocs profesionales a nivell mundial.

Des Pallars Fustes ens hem encarregat de tot el procés per proporcionar la millor solució, des de fer el càlcul estructural, el disseny, el transport, els permisos… per aconseguir una rehabilitació perfecta. S’han calcula altes càrregues de temporal, vent i fred extrem per això la fusta ha estat la solució més idònia.

El transport, transportar aquest pesat material des d’origen de fàbrica a destí és un altre dels serveis que fem per als nostres clients. Gestionar los permisos dels combois i tots les mesures de seguretat que això comporta, és el nostre dia a dia.

Per què les bigues de fusta són un bon material per a la construcció?

La fusta és un material de construcció relativament lleuger resistent a la tracció, la fusta supera fins i tot a l’acer pel que fa a longitud de ruptura (o longitud autoportant). En poques paraules, pot suportar millor el seu propi pes, el que permet crear espais més grans i menys pesats. Absorbeix millor el so, les propietats acústiques de la fusta la fan ideal per minimitzar el ressò en espais de vida o d’oficina. La fusta absorbeix el so, en lloc de reflectir-o amplificar.

Per no parlar de la seva bellesa, amb l’àmplia varietat d’espècies disponibles, la fusta presenta una increïble varietat d’opcions estètiques, a més de proporcionar diverses propietats mecàniques, acústiques i tèrmiques, juntament amb altres que poden seleccionar-se en funció de la necessitat de el projecte de construcció.

Les bigues de fusta tenen una resistència natural a la conducció elèctrica quan s’asseca a nivells de contingut d’humitat estàndard (MC), generalment entre el 7% i el 12% per a la majoria de les espècies de fusta. (Aquesta conductivitat és, de fet, la base d’un tipus de sistema de mesurament d’humitat). El que proporciona estabilitat a la construcció i fins i tot implicacions de seguretat per a certes situacions d’incendi.

L’avantatge ecològica de les bigues de fusta de grans dimensiones

En un moment en què les preocupacions ecològiques són altes, la tendència ha estat allunyar-se de la fusta com a material de construcció per evitar la desforestació, en part com un intent de gestionar els gasos d’efecte invernadero.Sin això, una mirada més propera a les raons d’aquest pensament pot resultar una mica desviada. La fusta té diversos avantatges que ajuden tant a l’constructor com a el medi ambient.

Les bigues de fusta son renovables

A diferència de l’formigó o els metalls, la fusta és un material de construcció que pot conrear-se i regenerar-se mitjançant processos naturals i també mitjançant programes de replantació i gestió forestal. La recol·lecció selectiva i altres pràctiques permeten que el creixement continuï mentre es cullen arbres més grans.

Mentre els boscos creixen (a través de l’energia solar), també eliminen de forma natural i eficient el diòxid de carboni de l’entorn. És un avantatge exclusiva de la fusta.

Les bigues de fusta es processen amb més facilitat per al seu ús

En comparació amb els materials de construcció com l’acer o el formigó, el cicle de vida de la fusta té un impacte general menor en el medi ambient que les seves contraparts i, com a resultat, també costa molt menys produir. La producció d’aigües residuals i l’impacte ambiental també són significativament menors en els processos de fabricació de fusta, particularment en comparació amb l’acer.

Molts serradores utilitzen subproductes de la fusta (estelles, escorça, etc.) com a biocombustible per a les seves instal·lacions per tal de reduir la càrrega de combustibles fòssils de el procés de producció, i els sistemes de mesurament d’humitat.

A mesura que els programes de maneig forestal i replantació continuen creixent, aquests beneficis es multipliquen contínuament.

Les bigues de fusta de gran tamany emeten compostos orgànics menys volàtils

Com a material de construcció natural, la fusta emet compostos orgànics volàtils (COV) i emissions de diòxid de carboni significativament menors que l’alumini, l’acer, el formigó i els plàstics. No obstant això, això no és necessàriament cert per als productes de fusta sintètica o els productes de fusta composta.

El menor impacte de COV de la fusta és especialment beneficiós per a les llars i oficines que s’ocupen diàriament. De fet, una de les coses que desprèn la fusta és un compost orgànic natural que relaxa a les persones; no és només la calidesa de la color de la fusta el que crea un efecte tan atractiu.

Les grans bigues de fusta milloren l’eficiència energètica

La fusta té una classificació d’aïllament més alta que l’acer o el plàstic com a resultat de la seva estructura cel·lular natural. Això vol dir que les cases i els edificis requereixen menys energia per mantenir la calefacció i la refrigeració, a més la fusta pot ajudar a regular els nivells d’humitat en un petit grau. Una font suggereix que un pis de fusta noble instal·lat sobre un contrapiso de fusta proporciona el mateix valor d’aïllament que un pis de concret de 22 polzades.

Les grans bigues de fusta són biodegradable

Un dels majors desafiaments de molts materials de construcció, inclòs el formigó, el metall i els plàstics, és que quan es rebutgen, triguen un temps increïblement llarg en descompondre. Quan s’exposa a les condicions climàtiques naturals, la fusta es descompon molt més ràpidament i, de fet, reposa el sòl en el procés.

D’altra banda, comprendre el paper de la humitat i la podridura de la fusta vol dir que quan s’optimitzen les condicions per a la fusta, la vida útil de l’edifici o de pis pot sobreviure fàcilment a la vida útil de l’arbre.

Encantats de poder contribuir amb el medi ambient i aportar solucions sostenibles i ecològiques a el sector de la construcció.

Per a més informació truca’ns a l’872.029.065 o escriu-nos a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.