Descobreix les virtuts de la fusta d’olivera

Descobreix les virtuts de la fusta d’olivera

Com que avui és el seu dia mundial, el nostre bloc d’avui és perquè descobreixis les virtuts de la fusta d’olivera, originària de la zona mediterrània, més concretament del sud d’Europa i del nord d’Àfrica.

Per norma general, l’olivera no s’explota per la fusta sinó pel fruit, per aconseguir derivats com l’oli d’oliva. Això no treu que no sigui un material excel·lent per al seu ús en construccions, mobiliari, decoració, etc.

Per celebrar avui el dia mundial de l’olivera ens agradaria parlar-te una mica més sobre les característiques i beneficis d’aquest preuat tipus de fusta.

Per què la fusta d’olivera?

La fusta d’olivera és una de les fustes més dures, resistents, autòctones i boniques que hi ha actualment. Valorada amb un 6 sobre 20 a l’escala de Monnin, es tracta d’una fusta ideal per a petites construccions per la seva alta duresa i durabilitat.

Algunes de les aplicacions que té aquest tipus de fusta és el seu ús per a terres, taulells de cuina i bany, taules i fins i tot per a parament de la llar. La complexitat i irregularitat de les vetes fa que cada peça sigui única i especial. També és ideal per fabricar escales, portes i decoració per a interiors.

Algunes característiques

Com a curiositat, l’olivera pot arribar a mesurar uns 20-25 metres quan arriba a l’edat adulta, pot arribar a tenir un diàmetre de 8 a 10 metres. També es caracteritza pel seu lent creixement i el seu poder d’autocurat, i és que quan aquest percep qualsevol malaltia, és capaç de fer créixer nous brots per mantenir l’arbre amb vida.

La seva densitat es troba entre 850 i 1100 kg per metre cúbic, els seus colors adopten infinites tonalitats encara que el més comú és trobar-la en tons ocre, marrons o vermellosos. Està catalogada com un dels tipus de fusta més dures i els seus anells són molt difícils de diferenciar a causa de la curvatura i els nusos del seu tronc. Molt resistent a fongs i insectes i amb un acabat llis i brillant natural, perfecte per polir i tenyir sense complicacions.

A Pallars Fustes, apostem per un futur sostenible i respectuós amb el seu ecosistema.

Descubre las virtudes de la madera de olivo

Si tu també ets amant de la fusta d’olivera i de moltes altres, no t’oblidis de revisar els fantàstics blocs de la nostra pàgina web, feta per i per amants de la fusta. ¡Contacta amb Pallars Fustes!

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.