La secció àuria a l’arquitectura

La secció àuria a l’arquitectura

Des de temps molt antics la secció àuria ha marcat significativament els cànons de bellesa i harmonia de l’art, especialment a l’arquitectura i és que aquesta proporció resulta molt plaent per a la vista de qualsevol ésser humà.

Aquesta pràctica es podria dir que és el punt d’unió entre les matemàtiques, la natura, l’art i l’ésser humà. Va ser reconeguda a la natura, des de llavors l’home ha intentat aplicar-la a les seves creacions per aconseguir la millor harmonia i proporció possible.

Encara que avui dia no sigui l’element principal a l’arquitectura, la proporció àuria juga un interessant paper en aquesta, ja que està comprovat científicament que el cervell humà prefereix aquest tipus de geometria davant d’altres sense proporcions establertes.

Proporció àuria

Arquitectura amb proporció àuria

Gran exemple que ha estat present durant molt de temps a la nostra història, és l’aplicació d’aquesta proporció a moltes de les antigues piràmides egípcies, entre les quals cal destacar La Gran Piràmide de Keops, també és present a El Partenó d’Atenes, la Catedral de Notre Damme i fins i tot la Torre Eiffel conté proporcions àuries en tot el seu desenvolupament.

Artistes influents

No podem donar per acabat aquest bloc sense esmentar Antonio Gaudí i la seva gran obra mestra La Sagrada Família, iniciada al segle XIX i per fi, a prop d’estar finalitzada actualment. En aquesta majestuosa obra arquitectònica, que és la màxima expressió del modernisme europeu i de l’aplicació de la proporció d’or o àuria, podem trobar en qualsevol element aquesta proporció harmònica. Des de l’accentuació de la verticalitat dels seus elements fins a algunes de les escales de l’interior, són formes volumètriques que l’autor va introduir a la seva obra més representativa.

Finalment, cal destacar la gran importància de la naturalesa en la secció àuria, present en tot allò que ens envolta, com ara el cos humà, els cargols de mar, els gira-sols i molts altres elements naturals, i és que és on neix i s’expressa de manera arbitrària aquesta poderosa eina que es va aconseguir implementar a l’arquitectura i se seguirà implementant per molt més temps.

La secció àuria a l'arquitectura

Vols saber una mica més sobre la secció àuria a l’arquitectura? No et perdis els millors articles de la nostra web, especialistes en construir els teus somnis de fusta. Contacta amb Pallars Fustes!

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.