Curiositats sobre els arbres

CURIOSITATS SOBRE ELS ARBRES

Els arbres es poden considerar com els “governants” silenciosos de la Terra ja que es troben per tot arreu. Inconscienment, tenim contacte permanent amb ells. Gràcies a cada una de les característiques de cadascun d’ells, existeixen gran varietat d’animals i d’insectes. Es tracten dels organismes més vius i antics, cada arbre aporta un ecosistema en si mateix i poseix les seves propies curiositats.

Així mateix, els arbres purifiquen l’aire absorbint diòxid de carboni i alliberant oxigen a l’atmosfera permetent respirar a l’humanitat aire pur. Les seves arrels porten aigua a la superfície, el que provoca que baixi la temperatura de l’aire evaporant aigua a través de les seves fulles. Gràcies a la fontosíntesi, la energia del sol alimenta les fulles de l’arbre, la puja la nodreix i la terra resguarda les seves arrels.

Sabies que…?

Per tal de contribuir amb la reducció dels efectes nocius de l’acció humana sobre el medi natural, avui desde Pallars volem compartir diversos secrets d’aquests grans protagonistes del planeta i algunes de les seves principals curiositats.

 1. Un ésser humà necessita aproximadament 360 litres d’oxigen per viure un dia, un arbre mitjà produeix aquest aire necessari per respirar.
 2. Els arbres detenen el canvi climàtic purificant l’aire. 
 3. Una familia de 4 membres requereix de dos arbres.
 4. Els arbres necessiten més o menys uns 2.000 litres d’aigua per any.
 5. Les arrels dels propis arbres estabilitzen el sòl i impedeixen l’erosió.
 6. Els arbres son capaços de produir aliments i medicines pels éssers vius.
 7. Són el principal refugi dels ocells i altres animals.
 8. Ajuden a alliberar l’estrès i a relaxar-se.
 9. Els arbres viuen d’ells mateixos. Absorbeixen el 90% de la seva nutrició de la atmosfera i el 10% del sòl. 
 10. A Hawai hi han arbres dels colors de l’arc de Sant Martí. 
 11. L’arbre més vell del món té 4.847 anys.
 12. Els arbres també contenen ADN.
 13. Contra més ràpid creixi un arbre, menys temps vivirà i al revés. 
 14. Els arbres també parlen entre sí però no com imaginem. La comunicació entre ells és a través d’arrels i fongs i és per transmetres nutrients, compostos químics i moviments elèctrics lents que serveixen per advertirse entre ells del perill.
 15. Els arbres es defenen. Per exemple, quan els oms i pins són devorats per erugues expulsen feromones que atrauen vespes parasitàries.

Per tant, per tal de tenir una profunda experiència amb la naturalesa s’ha de sentirla observant-la; tocar els arbres, caminar pel bosc, nada en el mar, veure la posta de sol,… Només d’aquesta manera naixerà el autèntic compromís i respecte cap a la terra. Al observar els arbres un es pot donar compte de lo interconectar que es trobar el món.

A Pallars Fustes som molt conscients de la importància de cuidar el món que ens envolta. És per això que utilitzem la fusta com material viu, sostenible i noble aconseguint máxima qualitat. Conseguir un món més sa, eficient i feliç és el nostre repte. 

Matusalén, arbre individual més vell del món

Árbol más viejo del mundo Pallars

Arbres arc de Sant Martí, Hawai

Árbol arco iris Pallars

Contacta amb Pallars Fustes per fer realitat les construccions sotenibles dels teus somnis.

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.