Certificació sostenible PEFC

CERTIFICACIÓ SOSTENIBLE PEFC

D’acord amb diversos grups conservacionistes, la fusta, el paper o el suro són preferibles davant altres substitutius (ciment, alumini, …) a l’hora de dur a terme una construcció tant per al bé econòmic rural com per al medi ambient. 

De la mateixa manera, Greenpeace dóna suport a la posició de WWF posant èmfasi en la fusta, un material natural, reutilitzable i reciclable. És a dir, la seva producció i eliminació no contaminen ni consumeixen energia. La fusta es converteix per tant en un dels millors materials per a fusteria, mobles, aïllament,…

No obstant això, per afirmar que s’està parlant d’una fidel construcció sostenible existeixen diferents certificats. En aquest article es tractarà del certificat que lidera les construccions de Pallars, el certificat forestal FSC o PEFC. Es tracta del més reconegut a nivell internacional i lluita dia rere dia per garantir una sostenibilitat forestal generant beneficis per a tothom. Per tant, en aquest article es parlarà sobre la certificació sostenible PEFC.

Amb altres paraules, el certificat PEFC (Programa per al Reconeixement de Certificació Forestal sense ànim de lucre) posa en manifest les bones pràctiques en el bosc i vol assegurar que els elements forestals siguin produïts de manera conscient respectant sempre els reglaments ambientals, socials i ètics.

HISTÒRIA

El Certificat PEFC va néixer al 1999 després del resultat de la Cimera de la Terra de l’ONU al 1992 sota un clar objectiu, disminuir la preocupació sobre la desforestació i la degradació dels boscos i incrementar la biodiversitat forestal.

PROCEDIMENT

Actualment, qualsevol administració pública i independent pot sotmetres voluntàriament a aquest procés d’avaluació i certificar les seves pràctiques responsables de maneig forestal. Aquest certificat es pot per una banda realitzar a través de la sostenibilitat de l’ordenació forestal, Certificació de la Gestió Forestal Sostenible. En aquest cas, s’especialitza en l’inventari forestal, la silvicultura, l’aprofitament i les conseqüències econòmiques, ecològiques i socials derivades de les pròpies activitats forestals realitzades. O bé, a través de la certificació dels productes, Certificació de la Cadena de Custòdia. Certificació que es focalitza més en els productes forestals concretament utilitzats des de la seva producció fins a la seva comercialització. En el nostre cas, la fusta.

AVANTATGES

  • Bones pràctiques socials, econòmiques i ambientals.
  • Disminució de el risc davant d’incendis, plagues i de el canvi climàtic.
  • Millora la biodiversitat forestal.
  • Augmenta l’ocupació local.
  • Disminueix l’ús de productes químics.

Des de Pallars Fustes, creiem totalment en un futur sostenible i responsable on el sistema de certificació és la clau per distingir-se. Si ets partidari d’un bon canvi, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i t’aconsellarem des de la nostra àmplia i llarga experiència. T’esperem!

certificado-1

Contacti amb Pallars Fustes per fer realitat les construccions sotenibles dels teus somnis.

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.