Coneixes el tractament autoclau per a les fustes d’exterior?

Coneixes el tractament autoclau per a les fustes d’exterior?

La fusta és de naturalesa resistent i duradora, encara que en tractar-se d’un element natural, sotmesa a determinats factors ambientals pot patir canvis en la seva estructura si no és tractada de la forma correcta.

Per a evitar la deterioració dels materials es poden prendre unes certes mesures, sent el tractament autoclau per a fusta, un dels recursos més habituals, coneguts i efectius per a això.

A Pallars Fustes t’expliquem tot el que has de saber d’aquest tractament especial per a estructures de fusta exterior.

Què és el tractament en autoclau per a fusta?

L’autoclau és un recipient metàl·lic hermètic capaç de suportar grans pressions i que permet aplicar tractaments que milloren la resistència de la fusta davant l’acció degradadora d’agents biològics. El procés consisteix en la injecció de substàncies químiques, principalment surt de coure, en l’estructura de la fusta natural, utilitzant tècniques de buit.

Aquest tractament ens permet fer servir uns certs tipus de fusta en exteriors i exposar-les a condicions climàtiques, que de manera natural no estarien preparades per a això. Per aquest motiu comptem amb més possibilitats a l’hora de triar els materials per a les nostres estructures.

Afecta en l’acabat de la fusta?

S’acostuma a veure la fusta tractada amb autoclau amb un tot verdós. Això es deu al fet que el tractament es basa en la injecció de sals hidrosolubles, que li donen a la fusta aquest color de manera natural. No obstant això, aquest no sempre té perquè ser resultat. Poden utilitzar-se productes per a acolorir la fusta o fins i tot tècniques que respecten en major mesura el seu color natural.

Avantatges del tractament autoclau:

  • Major durabilitat. Resistència millorada enfront de l’acció d’insectes i fongs.
  • Permet a tipus de fusta que per la seva naturalesa no són aptes per a exterior, ser-ho. Com, per exemple, la fusta de pi.
  • Dona major estabilitat a la fusta, és a dir, sofreix menys canvis enfront del clima.
  • En el procés d’autoclau es pot aplicar agents retardants enfront del foc.
  • Es redueixen les despeses de manteniment de la fusta.

A Pallars Fustes coneixem al detall els diversos tractaments, per això els nostres projectes no només estan al gust estètic que ens demana cada client, sinó que oferim els millors materials. En cas de tenir algun dubte o consulta, et pots posar en contacte amb nosaltres, som especialistes en arquitectura amb fusta.

Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.