Què és la fusta laminada creuada (CLT)?

La fusta laminada creuada (CLT) de Pallars Fustes és un producte de construcció de fusta massiva que consta de al menys tres panells d’una sola capa que s’uneixen en forma transversal. Utilitzem només adhesius ecològics per a pressionar-los en panells estructurals d’excepcional estabilitat dimensional i rigidesa. CLT està disponible en diferents espessors de panell segons els seus requisits estructurals. Actualment oferim dimensions de fins a 2.95 × 16 m.

No és d’estranyar que la construcció d’CLT estigui en augment. Lleuger però fort, amb un rendiment acústic, de foc, sísmic i tèrmic superior, CLT s’està utilitzant actualment en lloc de concret, maçoneria i acer en la construcció d’edificis residencials, industrials i comercials.

Gràcies a les seves qualitats estructurals inherents, CLT no presenta limitacions a l’arquitectura. CLT resisteix altes forces de compressió i de prestatgeria, pel que pot ser especialment rendible per a aplicacions de diversos pisos i de llarga durada. A causa de la seva estabilitat dimensional i propietats estructurals, aquest producte de fusta massissa és molt adequat per a pisos, parets i sostres.

CLT és un producte de fusta altament flexible que s’adapta fàcilment per a la seva posterior processament. Es pot usar junt amb qualsevol material de construcció. I en comparació amb els materials pesats a base de minerals, el CLT es mou fàcilment amb grues més lleugeres en el lloc de construcció.

Alta precisió en la fàbrica, alta seguretat en el lloc

Els panells CLT es tallen a mida utilitzant màquines de tall controlades per ordinador que realitzen talls complexos amb alta precisió. Els panells són generalment prefabricats i transportats a el lloc de construcció.

La prefabricació significa alta precisió i, al seu torn, un procés de construcció caracteritzat per temps de terminació més ràpids, menys demanda de treballadors en el lloc i menys interrupció per a la comunitat circumdant. La prefabricació també ajuda a augmentar la seguretat de el lloc de construcció.

Muntatge, construcció i desmuntatge ràpids.

Amb CLT, pot prefabricar un projecte complet gràcies a la seva fabricació precisa i la seva naturalesa prefabricada. Això li estalvia temps i diners en el lloc perquè la instal·lació es torna més eficient.

Fusta de construcció eficient en energia i produïda de manera sostenible

CLT de Pallars Fustes pot ajudar-lo a complir amb els requisits de sostenibilitat dels seus clients. Com un producte uniforme amb variacions mínimes, la construcció d’CLT és energèticament eficient.

El nostre CLT està fet d’avet procedent de fonts gestionades de forma sostenible.

Beneficis clau d’CLT
Creiem fermament que CLT és el material de construcció per a un futur sostenible. CLT ofereix molts avantatges sobre els materials de construcció convencionals:
  • Balanç positiu de CO2
  • Mètode de construcció ecològic i sostenible
  • CLT és més lleuger que el concret o el maó.
  • Bones propietats aïllants
  • Excel·lents característiques de seguretat contra incendis
  • Temps de preparació curt, fàcil de muntar i alt nivell de prefabricació
  • Excel·lents propietats estructurals i mètode de construcció en sec
  • Mètode de construcció a prova de terratrèmols
  • Fins a un 10% més d’espai vital guanyat mitjançant l’ús de CLT
  • Clima interior còmode i saludable

A més amb el CLT el muntatge i la construcció són ràpids i això ajuda a estalviar temps i a reduir els costos totals. És excepcionalment forta, rígid i estable, pot gestionar la transferència de càrrega cap a tots els costats. L’estructura massiva proporciona un bon aïllament tèrmic i acústic, a més d’un rendiment impressionant en cas d’incendi. La fusta d’origen i producció sostenibles pot ajudar a complir amb els requisits de compensació de carboni i reduir la seva petjada ambiental. La resistència combinada amb capacitats bidireccionals de llarg abast s’obren per dissenys innovadors en fusta.

Edifici amb fusta massissa CLT
La fusta és el material de construcció de el futur, ja que la creixent consciència social sobre la conservació dels recursos i els desenvolupaments tècnics simultanis tornen a posar de relleu el material de construcció més antic de la humanitat. Mitjançant l’ús intensiu de la fusta, estan sorgint “nous boscos” a les nostres ciutats i pobles, proporcionant una reserva substancial de carboni que alleuja la càrrega sobre el medi ambient. Construir amb CLT fa una contribució important per protegir el clima i el medi ambient.
La fusta redueix les emissions de CO2.
Àmpliament disponible a tot arreu, la fusta és una matèria primera natural i sostenible que creix més ràpid del que es fa servir. Durant el seu creixement, un arbre absorbeix diòxid de carboni de l’atmosfera i un edifici construït amb fusta emmagatzema carboni durant segles. A el mateix temps, amb l’ajuda de l’energia solar i la fotosíntesi, els arbres nous tornen a créixer i absorbeixen més carboni. 1 m³ de magatzems de fusta aprox. una tona de CO2, per tant, l’ús de fusta juga un paper actiu en la reducció de l’efecte hivernacle. Una casa de fusta que es desmunta després de segles d’ús no deixa escombraries inútil, sinó fusta utilitzable. Els elements individuals es poden reutilitzar, mentre que la ferralla es pot utilitzar com a font d’energia. CLT està fet de fusta tova certificada PEFC derivada de boscos gestionats de manera sostenible i fonts controlades.
Producció

CLT és un producte de construcció de fusta sòlida que consta de al menys 3 panells units d’una sola capa disposats en angle recte entre si. A partir de cinc capes, CLT també pot incloure capes intermèdies (capes transversals) sense unió lateral estreta. Els panells CLT estan fets d’avet o fusta de pi, consten de diverses capes i estan disponibles en diferents gruixos de panell segons els requisits estructurals. Les capes s’uneixen amb adhesius ecològics. CLT és un producte de construcció aprovat i provat i el seu procés de producció està subjecte a estrictes proves externes que garanteixen una construcció segura i d’alta qualitat amb CLT. La planificació diligent de la producció garanteix que les matèries primeres per a produir CLT s’utilitzin de la manera més eficient. Amb una correcta planificació, construcció i protecció contra condicions climàtiques adverses i humitat.

Vine visitar el nostre Showroom i et mostrarem el nostre ampli assortiment de fustes.
Per a més informació truca’ns al 872 029 065
o escriu-nos a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.