La fusta, el material noble, orgànic i 100% natural associat a la sostenibilitat

La fusta, el material noble, orgànic i 100% natural associat a la sostenibilitat

La fusta és pionera en matèria d’arquitectura sostenible. És l’única matèria prima renovable que ens ofereix la natura. Cada vegada som més conscients que la nostra forma de vida ha de ser més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Avui dia es fa ús eficient dels recursos en la construcció amb la finalitat de donar origen a habitatges ecològicament saludables. El material constructiu del s.XXI.

Per què la fusta és el material del futur?

És un material tècnic, que emmagatzema diòxid de carboni. Necessita transformació per a ser usat en la construcció. El que en definitiva es traduirà com una contribució per a pal·liar el canvi climàtic. Això significa que continuarà ajudant a purificar l’atmosfera fins i tot després d’usada en una edificació.

La fusta és un material molt versàtil i les possibilitats en la construcció són infinites gràcies a la facilitat de treball d’aquesta. En paraules dels experts la fusta és càlida, natural, diversa, estètica, un veritable regal de la naturalesa. L’ús de la fusta en l’àmbit constructiu és una forma factible de densificar les ciutats d’una manera molt més sustentable i sostenible.

 

 

A Pallars Arquitectura amb fusta, treballem amb fusta que procedeix de gestió forestal sostenible sota les certificacions FSC i PEFC a que asseguren que la fusta prové d’un bosc que ha sigut gestionat, avaluat i certificat d’acord als estàndards socials, econòmics i medi ambientals definits per aquestes mateixes organitzacions.

El fet que es parli de les cases de fusta com les construccions del futur és gràcies a la facilitat que proporciona treballar amb aquest material i el seu cost. La societat creix acceleradament i la demanda d’habitatge augmenta i mentre que per a crear una casa o edifici de formigó es necessita una gran inversió d’energia, es generen enderrocs, es requereix de molt de personal, és a dir, la inversió monetària és molt alta. La construcció amb fusta és en sec i amb un material lleuger, de fàcil manipulació i que no genera residus. Per tant s’estalvia energia, aigua i temps d’espera d’assecat.

Per construir cases, gratacels, edificis,… es requereix menor treball, la fusta es talla, ancora, ensambla amb facilitat, durant la construcció no es necessita de maquinària pesant i a més el personal requerit per a la instal·lació és també menor.

En conclusió, amb una arquitectura basada en l’ús de la fusta, sense cap dubte s’estan fent passos gegants per a revertir el mal que durant anys se li ha ocasionat al medi ambient, per aquest motiu avui, més que mai, la fusta es considera el material del present i el futur.

 

 

Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.