Arquitectura geomètrica

ARQUITECTURA GEOMÈTRICA

Avui en dia observem projectes arquitectònics cada vegada més desafiants. Projectes que no podrien dur-se a terme sense una gran àrea fonamental de el coneixement: la geometria. Aquesta branca de les matemàtiques es focalitza en conèixer el comportament estructural de les formes que delimiten un espai arquitectònic. La seva rellevància es veu clarament en l’arquitectura geomètrica.

DEFINICIÓ

Per tant, què és exactament l’arquitectura geomètrica? Es tracta de tota aquella arquitectura que respecta de principi a fi la geometria establerta. Caminant pel carrer es pot observar com pràcticament més de la meitat dels edificis es basen en formes geomètriques.

L’arquitectura geomètrica és aquella en la qual els diferents elements i els dissenys es realitzen fent traços simples i específics. Una de les seves principals avantatges és economitzar les edificacions aprofitant al màxim els materials i els espais.

EXEMPLES

A continuació s’observen alguns exemples. Confirmant que es tracta d’una de les parts de les matemàtiques més antigues, ens traslladem fins a Egipte amb els seus cèlebres piràmides. Els faraons es van basar en les pròpies mesures de les constel·lacions astronòmiques per saber les mesures exactes que haurien de tenir les piràmides.

D’altra banda, en l’arquitectura clàssica, especialment a Grècia i Roma, les obres tenen un llenguatge i estil propi creant harmonia i proporció entre cada un dels elements utilitzats.

foto-articulo pallars

En definitiva, la geometria ens ajuda a donar forma a una aparença final. A la fi i al el cap, la producció de qualsevol idea consisteix a planificar gràcies a la geometria i processar segons els materials.

Des de Pallars Fustes confiem en un futur on la innovació i el classicisme arquitectònic es fusionen. Si ets partidari d’un bon canvi, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres!

foto-articulo-2 pallars

Contacti amb Pallars Fustes per fer realitat les construccions sotenibles dels teus somnis.

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.