Relació entre la fusta i la calor

Com reciclar la fusta de forma correcta?

La fusta és un material conegut per la seva bellesa natural, la seva durabilitat i la seva versatilitat en aplicacions de construcció i disseny. El que no tots saben és que la fusta, també juga un paper interessant i beneficiós en relació amb la calor. En aquest blog, els professionals de Pallars Fustes explorarem la relació entre la fusta i la calor, i com aquest material únic respon a les diferents temperatures i condicions tèrmiques, fent-ho així, uns dels materials més idonis per a tota mena de construccions.

Expansió i contracció

Les propietats d’expansió i contracció són les més conegudes quan parlem de canvis en l’estat de la fusta, o algun altre material, davant dels canvis de temperatura. Aquests canvis es basen en el fet que, a menor temperatura, es tendeix a la contracció del material, mentre que, a més temperatura, aquests tendeixen a l’expansió.

La fusta, malgrat ser un material que ofereix gran resistència davant dels canvis de temperatura, en comparació d’altres materials com el metall, per exemple, que es veu molt més afectat, la fusta també experimenta certs canvis amb la temperatura, ja que es tracta d’un material higroscòpic

Aquesta propietat de la fusta indica que aquesta absorbeix o allibera humitat en resposta als canvis en la temperatura i la humitat ambiental. Aquests canvis poden resultar en l’expansió o contracció de la fusta. En presència de calor i humitat, la fusta tendeix a expandir-se, mentre que en ambients secs i freds es contreu. És important que aquesta propietat sigui considerada pels professionals en la instal·lació de pisos, mobles i estructures de fusta, per a permetre el moviment natural del material i evitar deformacions no desitjades.

Conductivitat térmica

La fusta destaca per ser un gran aïllant tèrmic natural, això significa que té una baixa conductivitat tèrmica en comparació amb altres materials com el metall o el vidre. Això es deu a l’estructura porosa de la fusta, que conté petites bosses d’aire que actuen com a barreres al pas de la calor. Aquesta propietat fa que la fusta sigui un excel·lent material per a la construcció d’habitatges, ja que pot ajudar a mantenir una temperatura interior confortable i reduir la transferència de calor a través de les parets.

relació tèrmica entre la calor i la fusta

Calefacció i confort

D’altra banda, la fusta també s’utilitza com a font de calor en forma de combustible. La crema de fusta en estufes o xemeneies proporciona una càlida i acollidora font de calor natural. La fusta té un alt contingut d’energia calorífica, la qual cosa la converteix en una opció eficient per a escalfar espais interiors. A més, l’emissió de calor de la fusta és gradual i constant, creant una sensació de confort i benestar.

Estufa amb fusta

Podem afirmar, llavors, que la relació entre la fusta i la calor és fascinant i funcional. Des de la seva capacitat per a aïllar tèrmicament fins a la seva resistència al foc i el seu ús com a font de calor, la fusta demostra ser un material versàtil en termes de maneig de la calor. Aquestes són només algunes de les propietats que fan de la fusta una de les millors opcions a l’hora de realitzar construccions de qualsevol grandària i envergadura.

Coneixes alguna propietat més de la fusta amb relació a la calor? Et llegim!

Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.

Fusta reciclada