Activitats sostenibles amb fusta

Activitats sostenibles amb fusta

La fusta és un material sostenible amb un gran ventall de possibilitats que et permeten contribuir amb el medi ambient i la sostenibilitat. Començar a implementar activitats sostenibles amb fusta als infants de forma dinàmica i divertida pot ajudar a crear un futur millor.

A continuació, us proposem diverses activitats sostenibles on el principal protagonista és la fusta.

Arboteràpia

Es tracta d’una terapia natural que consisteix en passar un temps rodejat d’arbres a la natura de manera freqüent, també els pots abraçar per adquirir avantatges per a la teva salut. És molt aconsellable per a aquelles persones que pateixen asma, bronquitis crònica, hipertensió arterial i insomni. És una activitat que pots fer en parella o en família, on el més important és gaudir i tenir cura de l’entorn.

Arboterapia

Aventura a la natura

Hi ha algunes empreses dedicades als parcs suspesos en boscos. Aquests parcs compten amb tirolines, escalada, tobogans i ponts penjants entre arbres. És una gran oportunitat per passar un dia d’aventura sostenible a la natura i en família. Pots trobar-ne alguns d’aquests parcs a Catalunya i Andorra.

També us comentem un llistat d’activitats per als més petits, aquests podran aprendre de manera divertida i compromesa amb el medi ambient.

Construcció lliure

La construcció lliure és una activitat clau per ajudar al desenvolupament de les capacitats dels infants i desarrollar la seva imaginació i creativitat. Per això, la primera activitats que us proposem és agafar troços de fusta de diferents tamanys i formes i plantejar als nens que construeixin de manera lliure una figura.

La torre més resistent

Una de les principals característiques de la fusta és la seva alta resistència, d’aquí neix la frase feta: “estès fort com un roure”. Per tal de comprovar-ho l’activitat consisteix en muntar la torre més resistent. A partir de les tècniques creatives de cada persona o grup, es construiran diferentes torres i posteriorment, es ficarant a sobre objectes de diferents pes. D’aquesta manera es podrà confirmar la resitència que pot suportar la fusta.

Activitats sostenibles amb fusta torre de fusta

Joc cooperatiu

Per la següent activitat necessitarem pals de fusta allargats. Es formarà una rotllana de persones deixant una passa de distància entre elles. Cada una allargarà el braç i aguantarà el seu pal amb els dits. Al soroll d’un xiulet tothom haurà de deixar el seu pal i anar a agafar el del seu costat amb l’objectiu que no caiguin al terra. A través d’aquesta activitat en grup es vol treballar la cooperació i la coordinació fent ús d’un material sostenible com és la fusta.

Creacions personals

L’ultima activitat consisteix en ser creatiu i descobrir les diferents possibilitats del material.
A partir de blocs quadrats de fusta es tracta de crear diferents jocs o objectes com per exemple un marc de fotos, un joc de taula com el tres en ratlla, un trencaclosques o qualsevol objecte que sigueu capaços de crear. ¿Us atreviu a provar-ho?

A Pallars Fustes coneixem al detall d’on neix el nostre material i per això volem tenir cura del seu entorn perquè tots en puguem gaudir d’una manera sostenible. En cas de tenir algun dubte o consulta, et pots posar en contacte amb nosaltres, som especialistes en arquitectura amb fusta.

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.

La terra a les teves mas