Tendències en construcció amb fusta

Tendències en construcció amb fusta

Les construccions amb fusta han experimentat un ressorgiment notable en els últims anys, impulsat per la seva combinació única d’elegància, calidesa i sostenibilitat. A mesura que el món busca solucions més ecològiques, la fusta, un material natural i renovable, s’ha convertit en l’elecció més popular entre els arquitectes, constructors i propietaris d’habitatges. En aquest blog, explorarem les principals tendències en construcció amb fusta que estan transformant la indústria i brindant una nova perspectiva en el disseny i la construcció sustentable

1. Arquitectura contemporània amb fusta

La fusta ha deixat d’associar-se únicament amb estructures rurals i cabanyes per a convertir-se en un element clau en l’arquitectura contemporània. Els avenços en tècniques de construcció i tractaments de fusta han permès el seu ús en projectes de major envergadura, incloent-hi edificis de diversos pisos i estructures urbanes. La combinació de fusta amb altres materials com el vidre i l’acer ha donat lloc a dissenys moderns i avantguardistes que capturen l’atenció de tots

2. Fusta laminada creuada o estructures en CLT

La fusta laminada creuada, majorment coneguda com CLT per les seves sigles en anglès (Cross laminated timber), ha revolucionat la construcció i el treball amb fusta, guanyant cada vegada més importància en el sector de la construcció.

Els panells CTL es componen de diverses capes de fusta disposades en angles perpendiculars, la qual cosa els atorga una gran resistència i estabilitat estructural. Aquestes làmines de CTL es fabriquen en tallers i s’instal·len en el lloc de construcció, la qual cosa agilitza els temps d’obra i redueix els residus. Aquesta tècnica és especialment atractiva en projectes d’habitatges, edificis comercials i espais públics.

Per aquests motius, les estructures en CTL destaquen i són una gran opció per a tota mena de projectes, sent la millor opció gràcies a la seva aparença, versatilitat i sostenibilitat.

3. Cases prefabricades

Les cases prefabricades estan en auge en el món de la construcció amb fusta gràcies als grans avantatges que aporten als usuaris, cada vegada criden més l’atenció en el sector. Existeix molts exemples i estudis d’arquitectura que demostren la tendència actual de les cases de fusta prefabricada, ja que, aquestes barregen innovació i comoditat a un preu menys elevat que el d’una casa tradicional. De la mateixa manera, el termini de construcció d’una casa prefabricada de fusta és més curt que per a una casa tradicional.

A més, amb aquesta mena de construccions sostenibles s’aconsegueix ser energèticament eficient amb alts nivells de confort bioclimàtic. Però compta amb més avantatges, les cases prefabricades de fusta també són construccions duradores, segures, antisísmiques i sobretot sostenibles i respectables amb el medi ambient.

4. Disseny biofílic

Els dissenys biofílics busquen recrear i potenciar l’experiència d’estar en la naturalesa dins dels espais construïts, amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones. En connectar-nos amb la naturalesa en entorns urbans i d’interior, es promou un ambient més saludable, productiu i harmoniós.

El terme “biofilia” es refereix a la connexió innata i biològica que els éssers humans tenim amb la naturalesa. Els dissenys biofílicos es basen en la idea que, en integrar elements naturals i característiques en els nostres espais interiors i exteriors, podem millorar el nostre benestar, productivitat i qualitat de vida.

Algunes de les característiques i elements que inclouen els dissenys biofílicos consisteixen en la utilització de materials naturals com a fusta i altres elements orgànics en la construcció i decoració dels espais, o bé la creació d’àrees a l’aire lliure com a patis, terrasses o jardins on els usuaris puguin interactuar i gaudir de la naturalesa de manera directa.

A més, mitjançant la utilització de patrons i textures inspirades en la naturalesa en materials com a sòls, revestiments i mobiliari, aconseguim brindar una sensació tàctil i visual connectada amb l’entorn natural.

En conclusió, podem veure que la construcció amb fusta s’ha convertit en una tendència en auge, impulsada per la seva elegància, sostenibilitat i beneficis per a la salut. Des de l’arquitectura contemporània fins a la utilització de panells prefabricats com el CLT, la fusta ha deixat la seva marca en el món de la construcció. A més, el seu baix impacte ambiental i la seva capacitat per a crear ambients saludables la converteixen en una opció atractiva per als qui busquen construir de manera sustentable. En seguir aquestes tendències i aprofitar els avantatges de la construcció amb fusta, podem crear espais bells, funcionals i amigables amb el medi ambient

Al llarg dels dos últims anys, hem notat un creixement important del nombre d’obres amb fusta. Arquitectura, estructures i fins a mobles, cada àmbit del sector de la fusta està subjecte a les tendències i als seus canvis.

A Pallars Fustes, estem constantment renovats i atents a les noves tendències amb fusta per a oferir als nostres clients les últimes novetats i el millor servei.

Per a més informació truqueu a l’872.029.065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.

Fusta reciclada