¿Què és l’Equinocci de Primavera?

Des de Pallars Fustes et desitgem un feliç equinocci de primavera! 

¿Què és l’equinocci?

L’equinocci de primavera és el dia en què la nit i el dia tenen la mateixa duració i té lloc avui, el 20 de març. Aquest fenomen es produeix perquè la llum del Sol incideix sobre l’Equador i, conseqüentment, la llum que rebem és igual a totes les parts del planeta. 

Moltes persones el coneixem com el dia que comença la primavera, ja que a partir d’aquí els dies comencen a allargar-se i, a més a més, es produeix el canvi d’hora dies després. Aquest any el canvi d’hora serà el diumenge 28 de març.  

A l’any celebrem dos equinoccis i dos solsticis, cadascun marca el principi d’una estació. L’equinocci de primavera, però és considerat de rellevància a molts països, ja que l’estació tradicionalment és l’època de fertilitat, regeneració i renaixement. 

Cada país celebra l’entrada de la primavera d’una manera diferent. 

1. Mèxic 

Mèxic és un país molt arrelat a la natura i a l’astrologia i té la creença que l’energia solar quan es posa sobre l’Equador et recarrega. Per tant, durant l’equinocci la gent, per captar aquestes bones energies, es vesteix de blanc i es desplaça fins a punts arqueològics importants com el Teotihuacán, Chichén Itzá o El Tajín. 

Posteriorment, durant l’estació se celebren les Festes de la primavera com la Fèria de San Marcos o la Fèria de Tabasco, entre d’altres.

2. India

Al nord d’aquest país asiàtic se celebra l’Holi, una tradició hindú on tant nens com adults surten al carrer i es llencen pols de colors mentre ballen i canten per commemorar els colors de la primavera i esdeveniments de la seva mitologia. El festival del color té una durada de 24 h, en altres paraules dura tota la nit i dia. 

3. Tailandia

A Tailandia se celebra la festa de l’aigua de Songkran i, com bé diu el nom, en aquesta festivitat no falta l’aigua. Per als tailandesos és la celebració del seu Nou Any i és de tradició visitar un monestir budista, ballar i mullar a tothom que et passi pel davant. La festivitat pot durar fins a 6 dies!

4. Japó

Aquesta ja és una celebració molt coneguda arreu del món. Els nipons celebren el seu inici de primavera admirant la floració dels cirerers. Les famílies o grups d’amics normalment van al camp i es senten a sota dels cirerers mentre fan pícnics.

5. Anglaterra

Tothom coneix el Festival del formatge rodant de Gloucester. Amb més de 200 anys de tradició, Anglaterra celebra la primavera amb efusivitat llançant-se pel turó Copper’s Hill darrere d’un formatge. Sembla molt divertit, però té el seu perill, has d’estar ben preparat si vols participar-hi!  

A internet pots trobar ple d’informació sobre com cada nació celebra l’Equinocci de primavera, però aquí en tens alguns articles: 8 increíbles tradiciones de primavera alrededor del mundo i Equinoccio de primavera. 

Finalment, us tornem a desitjar una bona entrada de la primavera. Esperem que ho gaudiu molt amb la família i les amistats. Per la nostra part, ho celebrarem admirant la natura i agafant inspiració dels colors, flors i arbres tant característics de l’estació per tal de crear bons projectes que siguin tant bonics com respectuosos amb el medi ambient. 

Para más información llámanos al 872 029 065 o escríbenos a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.

construcciones de madera