Pèrgola d’Iroko

¿Vols construir una pèrgola a la teva terrassa?

L’Iroko és la teva fusta perfecta. L’Iroko és una fusta tropical, coneguda per la seva resistència i durabilitat, també pel seu interessant reixat i coloració. És una matèria primera molt versàtil que pot ser detectat in molts moviment, destacant el seu ús com a sòl o tarima.

La majoria de la producció de Iroko s’obté d’un arbre conegut com a «milícia excelsa». A més, existeix una altra espècia anomenada «milícia règia» la fusta de la qual també es coneix com iroko, encara que és una mica més densa i de millor qualitat.

Té característiques similares a la de la fusta de Teca, según el motivo principal se conegui com la Teca Africana. No obstant això és una mica més lleuger i menys greixosa, ja que com és lògic no produir la resina natural coneguda com a oli de teca.

L’Iroko és originari del Centre i Est d’Àfrica, de països com Camerun, Costa d’Ivori, Etiòpia, Kenya, Nigèria i molts altres. Per desgràcia són zonas en no s’han respet les lleis i han existit cuentos incontrolades. 

Característiques de la fusta de Iroko

El color del Iroko va d’un groc clar en la albura a tons marrons en el duramen. Canvia de color rapido en estar expuesto al sol. Se sol aplica oli de teca para conservar-la i estabilitzar el color. En el momento del serrat les diferencias de color son molt marcades, encara que posteriorment s’iguala bastant. La seva densitat, és Semipesada: 640-660 kg / m³ al 12% d’humitat. És una fusta molt estable una vegada seca, amb poca tendència a corbar-se. Es tracta d’una fusta semidura amb 3,9 en el test de Monnin. Es resistente al l’atac de fongs i insectes. És una fusta molt duradora.

És una fusta fàcil de treballar. Usamos un ejemplo de una pérgola que hem construït prop de la platja, perquè vegin la seva bellesa i l’elegància que d’aquest bell material.

 

 

Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.