El reciclatge de materials i els seus beneficis

El consumisme i la constant demanda de productes provoca l’ús de grans quantitats de recursos i materials per la creació de nous productes. Molts d’aquests recursos són limitats i per tant, cada vegada son més difícils d’aconseguir, per altre banda, la seva producció provoca efectes negatius pel planeta. Per això és important donar un segon ús dels materials i reciclar-los per tal d’aconseguir beneficis tan mediambientals com econòmics.
A continuació, us explicarem la importància de reciclar certs materials així com els seus avantatges.

Metall

El metall és un dels materials que més es recicla a la Unió Europea, s’arriba a reciclar fins a un 50% d’envasos, un 85% de materials de construcció i un 95% en elements de transport.

El principal avantatge d’aquest material és que es pot reciclar il·limitadament, ja que en el procés de reciclatge es conserven totes les seves propietats i característiques.

El reciclatge del metall contribueix a millorar la situació actual de la contaminació, així com a estalviar grans quantitats d’energia i aigua que serien necessàries si s’hagués de començar cada vegada el seu procés des de zero.

Anualment es reciclen 4 milions de tones de metall, gràcies al reciclatge d’aquest material s’està ajudant a millorar alguns problemes envers al medi ambient.

pexels-shvets-production-7512766-1

Fusta

El reciclatge de la fusta destaca per ser un dels més nets i econòmics ja que el seu procés no necessita cap mena de tractament previ ni cap substància química sinó que està format per medis físics i maquinària.

Reciclar la fusta és molt important per evitar que es generin milers de tones de residus de fusta, reduir la tala d’arbres i la evitar la desforestació.

El principal punt d’on prové la fusta reciclada és de la indústria ja que a casa no s’acostuma a tenir grans quantitats de brossa d’aquest material.

pexels-clem-onojeghuo-175709-1

Plàstic

El consum de plàstic és un dels problemes actuals que més preocupa i afecta el medi ambient i a la contaminació. El plàstic es el protagonista dels materials, el trobem en grans quantitats a diferents sectors i productes, això implica que sigui un dels residus que més es produeixen anualment arribant a números com 300 milions de tones. Per aquesta raó, el reciclatge de plàstic és un dels més necessaris i rellevants.

El seu reciclatge és un dels més complexos degut a la seva poca rendibilitat, puix que surt més econòmic la producció de plàstic verge. Tot i així, el seu reciclatge aporta molts beneficis pel planeta com la reducció d’un 66% de l’energia, la proporció de noves matèries primeres i la millora de la sostenibilitat.

pexels-mali-maeder-802221-1

Paper i cartró

La indústria del paper és una de les més eficients d’Espanya, es recicla aproximadament el 75% de residus de paper i cartró a l’any i s’arriba a recuperar fins a 4 milions de tonelades entre el paper i el cartró.
La deixalla d’aquests materials suposa efectes molt negatius pel medi ambient ja que la seva fabricació provoca la tala d’arbres. Per altra banda, quan es recicla paper i cartró estem col·laborant a protegir els recursos forestals, disminuir la contaminació de l’aigua i el terra i reduir energia.

pexels-shvets-production-7512777-1

Vidre

El vidre és un altre material que es pot reciclar infinitament, el seu procés es pot repetir les vegades que siguin necessàries. Ademés de ser un material 100% reciclable, manté totes les seves propietats.
A Espanya es recicla més de 70% del vidre que es consumeix, això ajuda a reduir aproximadament un 20% de la contaminació de l’aire, reduir l’emissió de CO2 a ‘atmosfera i un estalvi d’energia ja que s’evita tant la crema de combustible com l’energia necessària per crear nous productes.

pexels-furkanvari-4042772-1

Com podeu veure, fent un petit gest com separar els residus que consumim podem ajudar a millorar la qualitat de l’aire, estalviar grans quantitats d’energia, reduir la contaminació i construir un planeta molt millor.
Amb l’esforç de tots, podem canviar el planeta!

¡Es responsabilitat de tots cuidar i protegir la Terra!

Per a més informació truqui al 872 029 065 o escrigui a comercial@pallarsfustes.com
Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.

La terra a les teves mas