Beneficis de la fusta en vivendes

Avui volem parlar-vos dels beneficis que ens aporta l’estar envoltat o de viure en una casa de fusta.

A més de la calidesa i l’encant que ens ofereix, la fusta és molt versàtil pel que fa a disseny es refereix: ens serveix, tant si volem utilitzar-la per a un estil rústic o tradicional, com si preferim una mica més modern o avantguardista. Doncs això no és tot, la fusta té molts beneficis i de diferent índole.

La fusta és un material molt longeu. La seva durabilitat és indiscutible i amb un bon manteniment, es pot gaudir d’una estructura de fusta per molt de temps. Per això, aquest tipus de cases es construeixen en molts països com els EUA, nord d’Europa, Canadà i altres zones rurals. Encara que sembli mentida les construccions de fusta són construccions amb una major esperança de vida que les de formigó, que a partir dels 35/40 anys comencen a donar problemes.

Sí que és cert que la fusta necessita certes cures responsables, ja que ha de ser tractada per evitar, plagues, fongs, etc… però avui en dia els diferents tipus de fusta que s’utilitzen ja són tractades adequadament per evitar aquests problemes. Se’ls hi donen diferents capes que protegeixen i impermeabilitzen.

Parlem d’un material molt versàtil: existeixen moltíssims tipus de fusta i això ens ofereix que ho puguem adaptar a l’estil que més ens agradi i a les nostres necessitats.

¿Més econòmic? Sí, encara que no ho sembli les cases de fusta tenen un preu menys elevat que qualsevol altre tipus de construcció.

És un material noble que té un aïllant natural que ens protegeix tant del fred com de la calor, amb el que ens permetrà reduir el consum d’energia com el de regular temperatures en les diferents èpoques de l’any. Amb la fusta aconsegueixes estar més calentet a l’hivern i més fresc a l’estiu. Encara que soni estrany, la fusta és un material que “respira”, això és el que fa que reguli la temperatura interior de la casa. A més, expulsa la humitat cosa que ens beneficia molt positivament a la nostra salut.

I, com no, al tractar-se d’un producte renovable, no contaminant, ajuda a la cura del medi ambient.

Sembla contradictori, oi? Però el talar un bosc no és “agressiu” ni “anti-ecològic. És més, tot el contrari. Quan un bosc es gestiona amb criteris de sostenibilitat, òssia garantint la seva supervivència a llarg termini, la tala es converteix un procés de regeneració del bosc. Per això és importantíssim que quan vagis a contractar o sol·licitar el teu projecte en fusta exigeixis la certificació pertinent.

En poques paraules, tot són avantatges. Així que ja saps, a Pallars ens mou la PASSIÓ PER LA FUSTA.

Contacta

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem, més aviat.